1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Maria Kasırgası Porto Riko’da akaryakıt krizi yarattı

Maria Kasırgası Porto Riko’da akaryakıt krizi yarattı

Enerji Günlüğü - Maria Kasırgası’nın büyük yıkıma yol açtığı Porto Riko’da uzun akaryakıt kuyrukları oluştu ve halk elektriksiz kaldı.ABD'ye...

Maria Kasırgası Porto Riko’da akaryakıt krizi yarattı

Enerji Günlüğü - Maria Kasırgası’nın büyük yıkıma yol açtığı Porto Riko’da uzun akaryakıt kuyrukları oluştu ve halk elektriksiz kaldı.

ABD'ye bağlı, içişlerinde bağımsız özerk bölge olan Porto Riko’da etkili olan Maria Kasırgası elektrik ve akaryakıt krizine yol açtı. Yaklaşık 3 buçuk milyon nüfusa sahip adada, Kasırga nedeniyle limanları zarar gördüğünden tanker gemilerle Amerika Birleşik Devletleri’nden getirilen akaryakıt ulaşamadı. Yine, akaryakıt tankerlerinin iç bölgelerdeki kentlere ulaşmakta güçlük çektiği belirtiliyor. Akaryakıt kıtlığı yaşanan ülkede halk, depolarında akaryakıt bulunan az sayıda istasyonun önünde uzun kuyruklar oluşturdu. 

Porto Riko Valisi Ricardo Rossello, enerji krizinin aşılması için Washington yönetimiyle temas halinde olduklarını duyurdu.

ELEŞTİRİLEN TRUMP’TAN COĞRAFYA GAFI

Porto Riko'daki krizle ilgilenmek yerine ‘enerjisini ABD’li futbol ve basketbol oyunculara harcadığı için eleştirilen ABD Başkanı Donald Trump, "Okyanusun ortasında. Başka eyaletlerden oraya öylece kamyonlarınızı süremezsiniz” demişti. Porto Riko’nun Porto Riko Karayip Denizi'nin içinde kalması nedeniyle Trump’un coğrafya bilgisi de sorgulanmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler