1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Markus Tacke: Asya Avrupa`yı sollayacak

Markus Tacke: Asya Avrupa`yı sollayacak

Enerji Günlüğü - Siemens Rüzgar Enerjisi Bölümü Başkanı Marcus Tacke, yenilenebilir enerji konusunda Berlin'de düzenlenen bir konferansta yaptığı...

Markus Tacke: Asya Avrupa`yı sollayacak

Enerji Günlüğü - Siemens Rüzgar Enerjisi Bölümü Başkanı Marcus Tacke, yenilenebilir enerji konusunda Berlin'de düzenlenen bir konferansta yaptığı açıklamada, 2030 yılına kadar küresel rüzgar enerjisi pazarının 4 kat büyüyeceğini ve rüzgarda Asya'nın Avrupa'yı geçeceğini söyledi.

Dünyada rüzgar tribünleri üretiminde 3. en büyük firma olan Siemens'in gelecek beklentileri arasında, rüzgar enerjisi üretiminde Asya'nın Avrupa'yı geçeceği de bulunuyor. Konuyla ilgili açıklamasında Tacke, “Rüzgar enerjisi kapasitesi 2012'deki 273 GW'lık kapasiteden 2030 yılında 1.107 GW'a yükselecek. Bu kapasitenin içerisinde Asya ve Pasifik ülkelerinin payı ise yüzde 34'den yüzde 47'ye yükselecek"dedi.

Tacke konuşmasında, şu anda yüzde 40'lık paya sahip olan Avrupa ve Ortadoğu bölgelerindeki rüzgar enerjisi üretiminin de 2030 yılında küresel bazda yüzde 34'e gerileyeceğini vurguladı.

ÇİN ÖNDE...

Günümüzde Uzakdoğu Asya bölgesinin rüzgar enerjisine en çok yatırım yapan ülkesi olarak Çin öne çıkıyor. Ülke daha 2 hafta önce dünyanın en yüksek rüzgar enerjisi çiftliğini kurarak, ülkenin en ücra köşelerine bile rüzgar enerjisiyle elektrik sağlama planlarını gerçekleştirmişti. 

ÇEVİRİ: Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler