1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Marmara Adası yeniden elektriğe kavuştu

Marmara Adası yeniden elektriğe kavuştu

Denizaltı kablolarının zarar görmesi nedeniyle Aralık sonundan bu yana elektriksiz kalan Marmara Adası, UEDAŞ’ın onarım çalışmalarını tamamlamasıyla elektriğe kavuştu.

Marmara Adası yeniden elektriğe kavuştu

Enerji Günlüğü - Denizaltı kablolarının zarar görmesi nedeniyle Aralık sonundan bu yana elektriksiz kalan Marmara Adası, UEDAŞ’ın onarım çalışmalarını tamamlamasıyla elektriğe kavuştu.

Bursa başta olmak üzere, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova'da toplamda 4 şehirde 5 milyonun üzerinde kişiye hizmet veren UEDAŞ, denizaltı kablolarının kopması sonucunda Marmara Adası’nda yaşanan kesinti ile ilgili çalışmalarını tamamladı. UEDAŞ ekipleri 29 Aralık’tan bu yana üç farklı noktada, on ayrı ekibi tarafından yürütülen çalışmalarıyla denizaltı kabloları onararak Marmara Adası’na tekrar elektrik verilmesini sağladı. 

Balıkesir’de 29 Aralık 2019, Pazar günü bir geminin deniz altından geçen elektrik kablolarına zarar vermesi sonucu meydana gelen kesintide, Marmara Adası halkı elektriksiz kalmıştı.

25 KİŞİLİK EKİP ÇALIŞMALARI YÜRÜTTÜ

Marmara Adası’nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “Tüm bu süreçte hava ve deniz koşullarının uygun hale gelmesiyle birlikte özel ekipmanlar ve 25 kişilik ekibimizle kabloların onarım işlemine başladık. İlk tamirimizi 13 Ocak’ta gerçekleştirerek, normal jeneratörlerin dışında adanın tamamına ana karadan enerjiyi temin ettik. 3 Şubat itibariyle üç kablomuzun da tamirini gerçekleştirerek, onarım işlemlerini tamamlamış olduk. Bu süreçte başta Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza, Kaymakamlığa ,Belediyeye, yöre halkına ve tüm ekibimize yardımlarından ve katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler