1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Marmara Depoculuk Tekirdağ depolama tarifesi değişti

Marmara Depoculuk Tekirdağ depolama tarifesi değişti

Marmara Depoculuk’un Tekirdağ Depolama Tesisine ilişkin depolama tarifesi güncellendi.

Marmara Depoculuk Tekirdağ depolama tarifesi değişti

Enerji Günlüğü - EPDK, Marmara Depoculuk’un Tekirdağ Depolama Tesisine ilişkin depolama tarifesini güncelledi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Marmara Depoculuk Hizmetleri AŞ’ye ait Sultanköy Mahallesi, Maltepe Sokak, No: 66, Marmaraereğlisi, Tekirdağ adresinde faaliyette bulunan DEP/2626-5/27943 sayılı depolama lisanslı Tekirdağ Depolama Tesisine ilişkin depolama tarifesini güncelledi. 

Tesiste benzin, motorin ve biyodizel türleri depolanıyor ve harmanlama, işaretleme ve toplulaştırma hizmetleri veriliyor. 

DEPOLAMA HİZMETİ BEDELLERİ

Tesiste günlük depolama hizmet bedelleri; benzin, motorin, biyodizel ve etanol türlerinin her biri için 1,6173TL/m3/gün olarak belirlendi. 

Hizmet başına alınacak boru hattı, karayolu veya denizyoluyla teslim alma ve teslim etme hizmeti bedelleri ise tesiste depolanan bütün yakıt türleri için 42,786TL/m3 olacak. 

YAN HİZMET BEDELLERİ

Yan hizmet bedelleri ise aşağıdaki gibi bildirildi. 

  • İşaretleme: 2,7605TL/m3
  • Toplulaştırma: 2,7605TL/m3
  • Harmanlama: 1,9323TL/m3

Harmanlama hizmeti sadece motorinin biyodizel ile harmanlanması için söz konusu olacak ve toplam hizmet bedeli harmanlanmış nihai ürün üzerinden hesaplanacak.

İNDİRİM ORANLARI

Tesiste depolama hizmeti fiyatlarında ürün ayrımı olmaksızın 10.000m3’ten fazla depolama hizmeti alımlarında %7 oranında indirim uygulanacak. 

Teslim alma ve teslim etme hizmetlerinde de yine 10.000m3’ten büyük miktarlarda ve ürün ayrımı yapılmaksızın; boru hattı, deniz veya kara araçlarıyla yapılan teslim alma ve teslim etmelerde teslim alınan ve teslim edilen miktarın tamamı için %26,50 oranında indirim uygulanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler