1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Marsa Çanakkale’de doğal gaz arayacak

Marsa Çanakkale’de doğal gaz arayacak

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli Marsa Turkey B.V. Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde beş sahada 15 sondaj kuyusu açarak doğal gaz arayacak.Marsa Turkey...

Marsa Çanakkale’de doğal gaz arayacak

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli Marsa Turkey B.V. Çanakkale’nin Gelibolu ilçesinde beş sahada 15 sondaj kuyusu açarak doğal gaz arayacak.

Marsa Turkey B.V. Türkiye Ankara Şubesi, Çanakkale ili, Gelibolu ilçesi, Demirtepe mevkinde ARİ/MRS/K/G17-c4-1 nolu Petrol İşletme Ruhsatlı saha içerisinde kalan 5 adet sahada, toplam 15 adet sondaj noktasında doğalgaz aramayı planlıyor. Çalışmalar 24 saat boyunca 3 vardiya şeklinde devam edecek. 2000 m +/- 100 m kadar ilerlenerek sondaj kuyusu açılacak. 

950 bin lira bedelli proje kapsamında, 5 adet proje alanında yapılacak işlemler bire bir aynı olup ilk etapta 2 proje alanında 1’er adet sondaj kuyusunda arama yapılacak. İkinci etapta ise sondajı yapılan proje alanlarında doğalgaz/petrol keşfininin gerçekleşmesi durumunda ilave sondajlar yapılacak.

Proje kapsamında tüm proje için lokasyon izin süreci 90 gün, her bir kuyu için sondaj çalışması 35 gün ve kuyu tamamlama çalışmaları 15 gün olmak üzere 190 gün sürmesi ve sondaj çalışması sonunda doğalgaz/petrol keşfinin gerçekleşmesi durumunda 2. Etaptaki diğer kuyuların kazılması planlanıyor. İkinci etaptaki proje kapsamında ise her bir kuyu için sondaj çalışması 35 gün ve kuyu tamamlama çalışmaları 15 gün olmak üzere toplam 150 gün sürmesi ve sondaj çalışmaları sonunda doğalgaz/petrol keşfinin gerçekleşmesi durumunda üretime geçilmesi planlanıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler