1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Marsa Turkey`e Trakya`da 4 petrol işletme ruhsatı

Marsa Turkey`e Trakya`da 4 petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli Marsa Turkey B.V. Şirketi’ne Tekirdağ, Çanakkale illerinde dört adet petrol işletme ruhsatı verildi.Enerji ve...

Marsa Turkey`e Trakya`da 4 petrol işletme ruhsatı

Enerji Günlüğü - Hollanda merkezli Marsa Turkey B.V. Şirketi’ne Tekirdağ, Çanakkale illerinde dört adet petrol işletme ruhsatı verildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, ruhsat kararlarını bugünkü Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koydu.

Buna göre Müdürlük, Marsa Turkey B.V. Şirketi’ne Tekirdağ, Çanakkale illeri Şarköy ve Gelibolu ilçelerinde bir, Gelibolu ilçesinde üç ayrı petrol işletme ruhsatı verdi.

RUHSAT VERİLEN SAHALAR

Tekirdağ, Çanakkale illeri Şarköy ve Gelibolu ilçelerinde 3.924 hektarlık saha için 09.06.2015 tarihinden itibaren 5 yıllık ARİ/MRS/K/G17-c3-1 pafta numaralı petrol işletme ruhsatı,

Çanakkale Gelibolu ilçesinde 5.625 hektarlıkARİ/MRS/K/H17-a2-1 pafta numaralı saha için birinci yıl içerisinde en az 1 kuyu açılarak iki yıl içinde üretime başlanması şartıyla 4 yıllık,

Çanakkale Gelibolu ilçesinde 7.053 hektarlıkARİ/MRS/K/G17-c4-1 pafta numaralı saha için 8 yıllık,

Çanakkale Gelibolu ilçesinde681 hektarlıkARİ/MRS/K/H17-b1-1 pafta numaralı saha için birinci yıl içerisinde en az 1 kuyu açılarak iki yıl içinde üretime başlanması şartıyla 4 yıllık petrol işletme ruhsatı verildi.

Ayrıca, her bir saha için daha sonra talep edilmesi ve edilen taahhüt doğrultusunda sahada yapılacak üretim geliştirme faaliyetlerinin sonucuna ve tespit edilecek ilave rezerv üretilebilmesine göre; Kanun’un 8’inci maddesinde işletme ruhsatı için öngörülen 20 yıllık kanuni sürenin kalan kısmının kullandırılmasına karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler