1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Mas İskele, Edirne’de kömür tesisi kuracak

Mas İskele, Edirne’de kömür tesisi kuracak

Edirne’nin Merkez ilçesinde işletilmekte olan linyit ocağında yılda 6.406 ton kapasiteli Kömür Lavvar (Kırma-Eleme- Yıkama)-Kurutma-Paketleme Tesisi kurulacak. 

Mas İskele, Edirne’de kömür tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Mas İskele İnşaat, Edirne’deki linyit ocağında Kömür Lavvar (Kırma-Eleme- Yıkama)-Kurutma-Paketleme Tesisi kuracak. 

Edirne İli , Merkez İlçesi , Demirhanlı Köyü sınırları içinde Mas İskele İnşaat AŞ tarafından Kömür Lavvar (Kırma-Eleme- Yıkama)-Kurutma-Paketleme Tesisi kurulması planlanıyor. Projenin değeri yaklaşık 10 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında 101 numaralı (Erişim No: 1090829) ruhsat sahası içinde şirkete ait Linyit Kömür Ocağı’na getirilen tüvenan kömüre piyasa koşulları da göz önünde bulundurularak Kömür Lavvar (Kırma-Eleme-Yıkama)-Kurutma-Paketleme işlemleri uygulanacak. Ürünler yine piyasa koşulları doğrultusunda paketli ve/veya dökme olarak satışa sunulacak. Kurutucu tesisi saatte 13 ton rutubetli kömür kurutma kapasitesine sahip olacak. Yaş kömür, kurutucu çıkışında %15 oranında ağırlık kaybederek 6.406 ton/yıl kömür tesisten nihai ürün olarak çıkıyor. Kömür Tesisine beslenecek tüvenan kömür kapasitesi 7.956 ton/yıla çıkartılacak.

Kömür Lavvar (Kırma-Eleme- Kurutma) tesisi kurulu durumda. Ancak Yıkama ve Paketleme Ünitesi için firma bünyesinde makine ve teçhizat bulunmakta olup kurulumu yapılacak.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler