1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Masdar BAE Özbekistan’da 500 MW’lık RES kuracak

Masdar BAE Özbekistan’da 500 MW’lık RES kuracak

Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Özbekistan’ın Zarafşan şehrinde 500 MW kapasiteli bir rüzgar enerjisi santrali (RES) kurup işletecek.

Masdar BAE Özbekistan’da 500 MW’lık RES kuracak

Enerji Günlüğü - Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Özbekistan’ın Zarafşan şehrinde 500 MW kapasiteli bir rüzgar enerjisi santrali (RES) kurup işletecek.

Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Özbekistan’da Nevai vilayetinde 100 MW güce sahip bir güneş enerji santralinin yapımı için Ocak ayında anlaşma imzalamasının ardından ikinci büyük yenilenebilir enerji yatırımını rüzgarda yapacak. Özbekistan Yatırımlar ve Dış Ticaret Bakanlığı ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Mubadala Yatırım Şirketi’ne (Mubadala Investment Company) bağlı Masdar Yenilenebilir Enerji Şirketi (Masdar Clean Energy Company) arasında ülkenin Nevai ilinde 500 MW’lık rüzgar enerji santralı kurulmasını içeren anlaşma imzalandı. Anlaşmanın imza töreni 8 Haziran’da video konferans yöntemi ile gerçekleştirildi. 

500 BİN EVİN ELEKTRİK İHTİYACI KARŞILANACAK

600 milyon dolarlık yatırımla Nevai ilindeki Zarafşan şehrinde kurulması öngörülen RES’in projelendirilmesi, finansmanı, kurulumu ve işletmesi Masdar şirketi tarafından yapılacak. 500 MW güce sahip olacak santral inşaatının 2020 sonuna kadar başlanması ve 2024 yılında ticari faaliyetlerine başlaması planlanıyor. Santralin yılda 1.9 GWh elektrik üreterek 500 binden fazla evin elektrik ihtiyacını karşılaması bekleniyor.

Özbekistan 2030 yılına kadar yenilenebilir enerji kapasitesini 5000 MW’a çıkarmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler