1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Masdar Kırgızistan’a yenilenebilir yatırımı yapacak

Masdar Kırgızistan’a yenilenebilir yatırımı yapacak

Abu Dabi'nin yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Kırgızistan’da güneş ve hidroelektrik santral yatırımları yapacak. 

Masdar Kırgızistan’a yenilenebilir yatırımı yapacak

Enerji Günlüğü - Masdar, Kırgızistan’da 1000 MW'a kadar yenilenebilir enerji yatırımı yapacak. 

Abu Dabi'nin yenilenebilir enerji şirketi Masdar, Kırgız Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı ile yenilenebilir enerji yatırımlarıyla ilgili bir ön anlaşma imzaladığını duyurdu. Abu Dhabi Future Energy Company PJSC olarak da bilinen Masdar, bu anlaşma kapsamında Kırgızistan'da 1000 MW'a kadar yenilenebilir enerji projesi yatırımı yapacak. Bu yatırımlar, yere monte ve yüzer güneş fotovoltaik (PV) ve hidroelektrik dahil olmak üzere çeşitli yenilenebilir enerji teknolojilerini içerecek.

Kırgızistan 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonlarını %44 azaltmayı, 2050 yılına kadar da karbon nötr bir ekonomi hedefliyor. Orta Asya ülkesi, elektriğinin yaklaşık %90'ını yenilenebilir enerji kaynaklarından temin ediyor. Bunun da büyük kısmı artık eskiyen hidroelektrik santrallerinden geliyor. 

KIRGIZİSTAN’IN TEMİZ ENERJİ POTANSİYELİ YÜKSEK

Masdar Asya Kalkınma ve Yatırım Başkanı Abdulla Zayed, Kırgızistan'ın daha fazla enerji güvenliği sağlayacak ve su kaynaklarının daha iyi yönetimini destekleyecek güneş ve yüzer güneş enerjisi de dahil olmak üzere daha geniş bir yelpazede temiz enerji kaynakları geliştirme potansiyeline sahip olduğunu kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler