1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Masdar’dan yeşil hidrojen atağı

Masdar’dan yeşil hidrojen atağı

Birleşik Arap Emirlikleri yenilenebilir enerji şirketi Masdar, yeşil hidrojen üretimini arttıracak. Şirket bu amaçla Engie, Fertiglobe, TotalEnergies ve Siemens ile anlaşmalar imzaladı.

Masdar’dan yeşil hidrojen atağı

Enerji Günlüğü - Masdar, 2025 yılına kadar Abu Dabi’de 200 MW’lık yeşil hidrojen üretim tesisi kurmak için Engie ve Fertiglobe ile anlaşma imzaladı.

OPEC'in üçüncü en büyük üreticisi Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) temiz enerji şirketi Masdar, Birleşik Arap Emirlikleri'nde Fransız Engie ve Fertiglobe ile yeşil hidrojen üretim tesisi geliştirmek için bir anlaşma imzaladı.

Abu Dabi egemen servet fonu Mubadala'nın sahibi olduğu Masdar, Engie ve kimya firması OCI N.V. ile devlete ait Abu Dabi Ulusal Petrol Şirketi’nin (ADNOC) ortak girişim olan Fertiglobe'un 200 megawatt'a (MW) kadar kapasiteye sahip bir tesisin ortak geliştirilmesini araştıracağını açıkladı. Anlaşma, 2025 yılına kadar Abu Dabi, Al Ruwais'te operasyonel bir yeşil hidrojen üretim tesisinin inşasını hedefliyor. Fertiglobe, yeşil amonyak üretmek için kullanılacak olan hidrojenin uzun vadeli tek kullanıcısı olacak.

TOTALENERGİES VE SIEMENS İLE DE ANALAŞTI

Masdar ayrı bir açıklama daha yaparak, Masdar City'de yeşil hidrojen kullanan sürdürülebilir havacılık yakıtı için bir proje geliştirmek için TotalEnergies ve Siemens ile de anlaştığını duyurdu.

Önceki ve Sonraki Haberler