1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Masfen İnşaat güneş elektriği kullanacak

Masfen İnşaat güneş elektriği kullanacak

Masfen İnşaat, hizmet binaların elektrik ihtiyacını Burdur’da kuracağı 9,009 MWm kapasiteli güneş enerji santralinden karşılayacak.

Masfen İnşaat güneş elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Masfen İnşaat Enerji, Burdur’da 9,009 MWm kapasiteli güneş enerji santrali kuracak. Üretilen elektrik şirketin hizmet binalarında kullanılacak. 

Masfen İnşaat Enerji San.Ve Tic. A.Ş. tarafından Burdur İli, Merkez İlçesinde Güneş Enerji Santrali kurulması planlanmaktadır. Tesisin kurulu gücü 9,009 MWm olarak planlanıyor. 

56 milyon TL değerindeki proje kapsamında 86374 m2 alan içerisinde kurulacak lisanssız elektrik üretim tesisinde 16380 adet olmak üzere her biri 550 W fotovoltaik panel ve her biri 100 Kw olan 90 adet invertör kullanılacak. Kurulu gücü 9,009 MWm olan lisanssız güneş enerji santrali tamamen bağımsız üretim yapacak şekilde tesis edilecek ve üretimleri sayaçlardan geçerek sisteme aktarılacak. 

Üretilen elektrik, Masfen İnşaat Enerji San.Ve Tic. A.Ş. bünyesinde yer alan hizmet binaları, aydınlatma vb. öztüketim elektrik tüketimini karşılamada kullanılacaktır. Artan elektrik üretimi de ilgili mevzuat kapsamında değerlendirilecek.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler