1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. MASKİ Salihli’de mini hidrolik tesis kuracak

MASKİ Salihli’de mini hidrolik tesis kuracak

Manisa Su Ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), 57 milyon TL’den fazla yatırım yaparak içme suyu kaynağından elektrik üretecek mini bir hidrolik tesis kuracak. 

MASKİ Salihli’de mini hidrolik tesis kuracak

Enerji Günlüğü - Salihli İlçesi Merkez Mahalleleri İçme Suyu İsale hattı üzerine, 490,70 kWh/yıl kurulu gücünde mini hidroelektrik tesisi kurulacak. 

Manisa Su Ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Manisa İli, Salihli ilçesinde merkez mahalleleri içme suyu isale hattını yeniden yapmayı ve yenilikçi yaklaşımlarla içme suyu kaynağından elektrik üretmeyi planlıyor. Bu kapsamda Kurum, 230 hektarlık orman arazisinde elektrik üretim tesisi kuracak. Projenin değerinin 57 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Projede yenilenecek olan kaptaj yapıları, isale hattı, su depoları ve hidroelektrik santral yer alacak. Bahçecik mahallesi kaynaklarından kaptajlar ile alınan sular, isale hattı ile santrala iletilecek. Tesiste isale hattında 452m ile 211m kotu arasındaki düşüş enerjiye dönüştürülecek.

Ayrıca, işletme açısından kolaylık sağlaması ve türbinlenen suyun depolanması amacıyla, elektrik üretim tesisinin altına 1000 m3’lük kapasiteli su deposu yapılacak. Bu su deposu, mevcutta faal durumda bulunan 2500 m3’lük depo içinde kapasite artışı sağlayacak.

Proje kapsamında kurulacak tesisin kurulu gücü 490,70 kWh/yıl olacak. Tesisn yılda 3,57 GWh elektrik üretmesi planlanıyor. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler