1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Masum: Türkiye Fırat suyunu iyi kullanmamızı istedi

Masum: Türkiye Fırat suyunu iyi kullanmamızı istedi

Enerji Günlüğü - Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Türkiye'nin Fırat suyunu Irak'ın tasarruflu kullanmasını istediğini söyledi.Resmi bir ziyaret için...

Masum: Türkiye Fırat suyunu iyi kullanmamızı istedi

Enerji Günlüğü - Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Türkiye'nin Fırat suyunu Irak'ın tasarruflu kullanmasını istediğini söyledi.

Resmi bir ziyaret için Ankara’da bulunan Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, düzenlediği basın toplantısında, Fırat suyu konusunu ele aldıklarını belirterek, "Yalnız Türk tarafı bizden bir şey istedi; Biz kesinlikle Irak halkını susuz bırakmayacağız. Suyu iyi kullanın. Çünkü biz size su bırakıyoruz ama Irak’ta iyi bir şekilde kullanılmıyor. Bu nedenle siz suyu tasarruflu kullanın.” dedi.

BAĞDAT VE KÜRT YÖNETİMİ PETROL KONUSUNDA UYUMLU ÇALIŞIYOR

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin çıkardığı petrolün Türkiye üzerinden satışı konusunda Erbil ile Bağdat arasında uyuşmazlık olmadığını vurgulayan Masum, “Kürdistan Bölgesi hükümeti ile Bağdat hükümeti arasında bir anlaşma var. İki taraf şuana kadar gayet iyi bir şekilde anlaşmaların bentlerine riayet ediyor ve hiçbir ihtilaf söz konusu değil.” diye konuştu.

TAHKİM MAHKEMESİ BELKİ ÇOK ESKİDİR

Irak Cumhurbaşkanı, Bağdat yönetiminin Irak petrolünün merkezi yönetimden izin alınmadan satıldığı gerekçesiyle Türkiye'yi önce uyarması, ardından da Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne başvurması konusundan haberi olmadığını iddia etti. Masum, “Bu eskidir. Eski hükümet gidince yeni hükümet kurulunca, Temmuz-Ağustos ayından itibaren yeni hükümet yerini alınca bugüne kadar her şeyi iyi bir şekilde yürütüyor. Sizin bahsettiğiniz şikâyet belki o dönemde daha önceye ait. Öyle bir şey hatırlamıyorum ve duymadım.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler