1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Mates Madencilik Soma’da kömür zenginleştirme tesisi kuracak

Mates Madencilik Soma’da kömür zenginleştirme tesisi kuracak

Mates Madencilik, Manisa’da İR:88011 ruhsat numaralı sahadaki açık kömür ocağında ürettiği kömürler için yılda 3 milyon 24 bin ton kapasiteli Lavvar tesisi kuracak.

Mates Madencilik Soma’da kömür zenginleştirme tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Mates Madencilik, Manisa’da İR:88011 ruhsat numaralı sahadaki açık kömür ocağında ürettiği kömürler için yılda 3 milyon 24 bin ton kapasiteli Lavvar tesisi kuracak.

Mates Madencilik tarafından Manisa ili, Soma ilçesi, Dereköy Mahallesi sınırları dahilinde Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Kurumu Genel Müdürlüğü adına kayıtlı İR:88011 ruhsat numaralı saha dahilinde TKİ tarafından Elmalı Panosu olarak adlandırılan kısmında rödovans sözleşme sınırları dahilinde açık ocak madencilik yöntemi ile linyit kömürü üretimi gerçekleştirilecek ve üretilen tüvenan cevherin tamamı rödovans alanı dahilinde yer alacak olan Lavvar tesisinde zenginleştirilecek. 

LAVYAR TESİSİ İÇİN 9 MİLYON LİRA YATIRIM YAPILACAK

Mates Madencilik, yılda 3 milyon 24 bin ton kömür zenginleştirme kapasitesine sahip olan Lavvar (Kömür Yıkama, Eleme ve Paketleme) Tesisi için 9 milyon lira yatırım yapacak. Lavvar Tesisinde işlenecek cevher yıkama ve eleme işlemlerinden geçirildikten sonra boyutlarına ve kalorifik değerine göre paketlenerek satışa sunulacak. Tesiste proses sonucu oluşacak pasa (şist) malzemesi ise rödovans alanı içerisinde belirlenen Pasa (Şist) Depolama Sahasında depolanacak. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler