1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Matlı, Mersin’de depolamalı RES kuracak

Matlı, Mersin’de depolamalı RES kuracak

Matlı Holding şirketlerinin elektrik ihtiyacı için holding şirketlerinden Matlı Enerji tarafından 260 milyon TL yatırımla Mersin’de 20 MW kurulu gücünde depolamalı rüzgar enerji santrali kurulacak.

Matlı, Mersin’de depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Mersin’in Erdemli ve Silifke ilçeleri sınırları içinde 20 MW kurulu gücünde Kızkalesi Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 20 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

9 sektörde 25 şirketi, 11 markası, 2 Ar-Ge Merkezi ile Türkiye’nin 7 bölgesinde faaliyetlerini sürdüren Matlı Holding, enerji ihtiyacının %35’ini kurduğu güneş enerji santrallerinden karşılıyor. Holding, güneşin yanında depolamalı rüzgâr enerji santralleri (RES) de kurarak enerji ihtiyacının %100’ünü karşılamayı hedefliyor. 

Bu kapsamda Holding şirketlerinden Matlı Enerji Üretim A.Ş. tarafından, Mersin İli, Erdemli İlçesi ile Silifke İlçesi sınırları içinde 20 MW kurulu gücünde Kızkalesi Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 20 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor. Projenin değeri 260 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Kızkalesi Rüzgar Enerji Santrali kapsamında 219 hektarlık alanda her biri 5 MW kurulu gücünde 4 adet rüzgar türbini kurulacak. Santral sahasının 720 m2’lik kısmında 20 MWh gücünde elektrik depolama tesisi kurulacak. Elektrik depolamada Lityum-iyon ve Hidrojen batarya kullanılması planlanıyor.

Santralde yılda 80 milyon kWh elektrik üretilmesi ve üretilecek olan enerjinin, Kızkalesi TM’nin OG barasına girdi-çıktı bağlantı şeklinde bağlanması planlanıyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler