1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mavi Akım üzerinden gaz akışı 2021’de rekor kırdı

Mavi Akım üzerinden gaz akışı 2021’de rekor kırdı

Rus gazını Karadeniz’den Türkiye’ye ulaştıran Mavi Akım’dan gaz akışı 2021’de 15,98 milyar metreküp ile tarihi bir rekor kırdı.

Mavi Akım üzerinden gaz akışı 2021’de rekor kırdı

Enerji Günlüğü - Mavi Akım üzerinden Türkiye'ye doğal gazı akışı artan talebin etkisiyle 2021'de bugüne kadar kaydedilen en yüksek seviyede gerçekleşti.

Rus kamu doğal gaz şirketi Gazprom’un ihracat kolu Gazprom Export, Rusya'nın Karadeniz'in altından geçen Mavi Akım  boru hattı üzerinden Türkiye'ye doğal gaz sevkiyatının 2021 yılında artan talebe bağlı olarak 15,98 milyar metreküp ile tarihi bir rekor kırdığını açıkladı. Bu miktar, Mavi Akım’ın 2003’te devreye alınmasından bu yana kaydedilen en yüksek yıllık sevkiyat hacmini ifade ediyor.

“REKOR SEVKİYATLAR BİZE İLHAM VERİYOR”

Gazprom Export başkanı Elena Burmistrova konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Mavi Akım’ın Gazprom'u doğrudan büyük bir ihracat pazarına bağlayan ilk açık deniz boru hattı olduğunu belirterek, "Mavi Akım üzerinden yapılan rekor sevkiyatlar bize ilham veriyor ve açık deniz gaz boru hatları yoluyla doğrudan tedarikin etkinliğini kanıtlıyor" ifadesini kullandı.

Gazprom Export, 2021 yılında Türkiye'nin doğal gaz tüketiminin 61 milyar metreküpe ulaştığını da belirtti. 

Önceki ve Sonraki Haberler