1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Mavinci ve HT-TTM ile GRS nükleerde işbirliği yapacak

Mavinci ve HT-TTM ile GRS nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Mavinci ve Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) ile Alman Gesellschaft für Anlagen-und Reaktorsicherheit (GRS) arasında...

Mavinci ve HT-TTM ile GRS nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Mavinci ve Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) ile Alman Gesellschaft für Anlagen-und Reaktorsicherheit (GRS) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın desteğinde, Nükleer Mühendisler Derneği ve Ticari Eşleştirme Derneği tarafından düzenlenen II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi' nin ilk gününde Mavinci ve Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) ile Alman Nükleer Güvenlik kuruluşu Gesellschaft für Anlagen-und Reaktorsicherheit (GRS) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Zirveye ev sahipliği yapan Grand Cevahir Otel'de düzenlenen anlaşma törenine II. İstanbul Nükleer Santraller Zirvesi Başkanı Doç. Dr. Şule Ergün, HT - TTM Genel Müdürü İlhan Akçal, Mavinci Genel Müdürü Salih Çetin ve GRS şirketi Genel Müdürü Hans Steinhauer katıldı.

Türkiye’de nükleer güvenlik, araştırma, lisanslama, eğitim ve Acil Durum Hazırlıkları gibi konularda iş ortaklığını kapsayan anlaşmaya göre tarafların bu kapsamda karşılıklı bilgi ve personel değişimi yapmaları bekleniyor.

Anlaşmaya göre, GRS şirketinin nükleer alanda sahip olduğu üstün Alman teknolojisini ve kaynak kodlarını Mavinci’ye aktararak Teknoloji Transferi yapacak. Mavinci şirketi ise HT-TTM ile bu kapsamda Ar-Ge ve proje çalışmalarına imza atarak milli teknolojiye katkı açısından da önemli sorumluluklar üstlenecek. Öte yandan Mavinci sahip olduğu KBRN teknolojileri kapsamında GRS firmasına destek olacak ve firmalar bu alanlarda ortak proje çalışmalarını yürütecek.

Önceki ve Sonraki Haberler