1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Maxxen 20 milyon dolarlık teşvik belgesi aldı

Maxxen 20 milyon dolarlık teşvik belgesi aldı

Maxxen, 20 milyon dolar yatırım teşviği aldığı Enerji Depolama sistemi üretim tesisini 2024’te Aydın'da faaliyete geçirmeyi hedefliyor.

Maxxen 20 milyon dolarlık teşvik belgesi aldı

Enerji Günlüğü - Enerji depolama teknolojileri alanında, enerjiyi daha sürdürülebilir ve verimli bir şekilde kullanmak için çözümler sunmayı hedefleyen Maxxen, 20 milyon dolar yatırım teşviği aldı. 

Kontek Enerji’nin iştirak firması Maxxen’in Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na enerji depolama sistemleri üretim tesisi projesi için yaptığı teşvik başvurusu olumlu sonuçlandı. Öncelikli ve teknolojik yatırımlar kapsamında 5. Bölge Yatırım Teşvik Belgesi alan şirket 20 milyon doların üzerinde yatırım yapacak. Maxxen, Enerji Depolama sistemi üretim tesisini 2024 yılının üçüncü çeyreğinde faaliyete geçirmeyi hedefliyor. Yıllık hedeflenen üretim kapasitesi 3 GWh olan üretim tesisi, faaliyete geçtiğinde şirket istihdamının yaklaşık yüzde 100 oranında artması bekleniyor.

TESİS AYDIN ORTAKLAR OSB’DE KURULACAK

Kontek Enerji, “Enerjinin X Faktörü: Maxxen” mottosu ve markası ile hayata geçireceği yatırımıyla enerji sektöründeki birikim ve deneyimini enerji depolama alanına da aktararak yenilenebilir enerji alanında yeni bir dönem başlatacak. Aydın Ortaklar Organize Sanayi Bölgesinde yaklaşık 10 bin metrekare alana kurulacak enerji depolama sistemleri üretim fabrikasıyla; bu alanda kaliteli, yenilikçi, güvenilir ve verimli çözümler sunacak. 

Önceki ve Sonraki Haberler