1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Mazda’dan milyar dolarlık elektrikli araç yatırımı

Mazda’dan milyar dolarlık elektrikli araç yatırımı

Japon otomobil üreticisi Mazda, elektrikli araçların (EV’lerin) küresel satışlardaki payını 2030 yılına kadar yüzde 40’a kadar yükseltmeyi planlıyor.

Mazda’dan milyar dolarlık elektrikli araç yatırımı

Enerji Günlüğü - Mazda, elektrikli araç (EV) üretimi için Çinli Envision ile birlikte 2030 yılına kadar 10,6 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Japon otomobil üreticisi Mazda Motor Corp, Japonya’daki fabrikalarında elektrikli araç üretimini artırma yönünde adımlar atıyor. Mazda, elektrikli araç üretimini artırmak için Çinli lityum iyon batarya üreticisi Envision AESC ile iş birliği yapacağını açıkladı. 

Mazda söz konusu ortaklıkla 2030 yılına kadar 1,5 trilyon yen (10,58 milyar dolar) yatırım yapacak. Yatırım, araştırma ve geliştirme için kullanılacak. 

Mazda ayrıca, elektrikli tahrik ünitelerini ortaklaşa geliştirmek ve üretmek için yedi şirketle çalışmayı kabul ettiğini açıkladı.

Mazda, Mart 2026’da sona eren mali yılında, Mart 2022’de sona eren mali yıla göre yaklaşık yüzde 45’lik bir artışla yaklaşık 4,5 trilyon yen net satış hedefliyor.

Batarya üretmeyi de değerlendirdiğini aktaran şirket, 2030'a kadar EV'lerin küresel satışlardan almasını hedeflediği payı %25'ten %40'a yükseltti.

Önceki ve Sonraki Haberler