1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mazot benzinle arayı kapatıyor

Mazot benzinle arayı kapatıyor

Enerji Günlüğü – TÜİK Eylül ayı TÜFE verilerine göre Enflasyon sepetinde yer alan yakıt türleri içerisinde son 1 yıldafiyatı en fazla artan ürün...

Mazot benzinle arayı kapatıyor

Enerji Günlüğü – TÜİK Eylül ayı TÜFE verilerine göre Enflasyon sepetinde yer alan yakıt türleri içerisinde son 1 yıldafiyatı en fazla artan ürün mazot oldu. Böylece benzin ve mazot arasındaki fiyat fark 36 kuruş ile son yıllardaki en düşük seviyeye indi.

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) Eylül ayı TüketiciFiyatları Endeksi (TÜFE) verilerine göre, enflasyon sepetinde yer alan yakıt türleri içerisinde son 1 yılda fiyatı en fazla artan ürün yüzde 11,1 artışla mazot oldu

Eylül 2012'de 4,1 lira olan mazotun litresi, geçen ay itibariyle 4,5 liraya yükseldi. Litre fiyatındaki artışa bağlı olarak geçen yılın Eylül ayında 50 litre mazot için 205 lira ödenirken, bu yılın aynı ayında bu miktar 225 liraya çıktı.

Buna karşın benzin fiyatlarındaki artış, enflasyonun, mazot ve LPG fiyat artışlarının gerisinde kaldı. Benzin fiyatında son 1 yılda yaşanan artış yüzde 6,4'le sınırlı kaldı. Böylece Eylül 2012'de 4,6 lira olan benzinin litre fiyatı, geçen ay 4,9 lira oldu.

Fiyatlardaki bu artışa paralel olarak 2012 yılı Eylül ayında 50 litre benzin için 230 lira ödenirken, bu yılın aynı ayında bu miktar 245 liraya yükseldi.

LPG DOLUM ÜCRETLERİ DE ENFLASYONUN ÜZERİNDE GERÇEKLEŞTİ

LPG dolum ücreti de yıllık bazda enflasyonun üzerinde gerçekleşti. Eylül 2012-Eylül 2013 döneminde LPG'deki fiyat artışı yüzde 8,6 oldu. Böylece geçen yılın eylül ayında 2,5 lira olanLPG dolum ücreti, geçen ay 2,7 liraya çıktı.

LPG dolum ücretindeki artışa bağlı olarak geçen yılın Eylül ayında 50 litre LPG için 125 lira ödenirken, geçen ay bu miktar 135 liraya ulaştı.

Etiketler : , , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler