1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mazot ucuzladı sıra benzinde

Mazot ucuzladı sıra benzinde

Enerji Günlüğü - Motorinin pompa satış fiyatlarında litre başına 17 kuruşluk indirim yapıldı. İstanbul Anadolu Yakası'nda motorinin litresi 3.84...

Mazot ucuzladı sıra benzinde

Enerji Günlüğü - Motorinin pompa satış fiyatlarında litre başına 17 kuruşluk indirim yapıldı. İstanbul Anadolu Yakası'nda motorinin litresi 3.84 TL'ye geriledi. 

Akaryakıt türlerinden motorinin litre satış fiyatında 17 kuruşluk indirime gidildi. Bu indirimin arkasında, petrol fiyatlarındaki düşüşten çok, kurlarda yaşanan gerileme ile Akdeniz piyasalarında petrol türevi beyaz ürün fiyatlarındaki düşüş yatıyor. Son indirimle birlikte motorinin litre satış fiyatı İstanbul'da motorinin litresi 4,01 TL'den 3,84 TL'ye, Ankara'da 4,06 TL'den 3,89 TL'ye indirildi. İndirimli fiyatlar bugün itibariyle devreye girdi. Uzmanlara göre, Akdeniz havzası akaryakıt fiyatlarında düşüşün devam etmesi nedeniyle benzin fiyatlarında indirimin de eli kulağında. 

TESK: BENZİN DE UCUZLAMALI 

Öte yandan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, motorin indirimlerinin duyurulmasından hemen önce yaptığı açıklamada, 15 Haziran'dan bu yana brent petrolün varil fiyatının 8 dolar, dolar kurunun ise 4 kuruş azaldığını hatırlatarak "Acilen benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılması gerekir" demişti. Esnafın, çiftçinin ve sanayicinin en önemli girdisinin motorin olduğunu belirten Palandöken, uluslararası piyasada son 25 günde 8 dolar düşen petrol fiyatlarının yurtiçine yansımamasının ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini savundu.

PETROLDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Başta Çin olmak üzere uluslararası borsalardaki dalgalanma, Yunanistan'daki belirsizlik, doların değerlenmesi ve İran ile müzakerelerin 10 Temmuz'a kadar uzatılması, petrol fiyatlarında düşüşe neden oluyor. Brent petrol fiyatları Nisan ayından bu yana ilk kez önceki gün 60 doların altına indi. Fiyatlarda düşüş devam ediyor. Petrol fiyatları şu sıralarda 56 dolar düzeyinde seyrediyor. 

...

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler