1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. MBD İnşaat Ege’de depolamalı RES kuracak

MBD İnşaat Ege’de depolamalı RES kuracak

MBD İnşaat, yaklaşık 1 milyar 861 milyon lira yatırımla İzmir ve Manisa’da 48 MW kurulu gücünde MBD Depolamalı Rüzgar Enerji Santrali (DRES) kurup işletecek.

MBD İnşaat Ege’de depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - İzmir ve Manisa il sınırları içinde 48 MW kurulu gücünde MBD Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 48 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi’nin (EDT) kurulacak. 

MBD İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından İzmir İli, Kemalpaşa İlçesi ile Manisa İli, Şehzadeler İlçesi sınırları içinde 8 adet türbinden ve 1 adet elektrik depolama tesisinden oluşan 48 MW kurulu gücünde MBD Rüzgar Enerji Santrali (RES) ve 48 MWh kapasiteli Enerji Depolama Tesisi’nin (EDT) kurulup işletilmesi planlanıyor.

Yaklaşık 1 milyar 861 milyon lira değerindeki proje kapsamında İzmir il sınırı içerisinde 3 adet türbin, Manisa il sınırı içerisinde 2 adet türbin, 1 adet şalt merkezi, 1 adet elektrik depolama tesisi kurulacak. Her iki il sınırında ise 3 adet türbin kurulacak. 

Santralde yılda 192 milyon kWh elektrik üretilmesi planlanıyor. Üretilen elektrik 1212,67 hektarlık RES santral sahası içerisinde 0,28 hektarlık alanda kurulacak olan 48 MWe / 48 MWh kapasiteli lityum-iyon teknolojili Elektrik Depolama Tesisinde depolanacak. Projenin ömrü 30 yıl olarak öngörülüyor. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler