1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. MCM Sedko DGKÇS ÇED raporu görüşe açıldı

MCM Sedko DGKÇS ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - TEİAŞ'ın MCM Sedko Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali - BRŞ Elektrik iletim hattı projesi ÇED raporu görüşe açıldı.Çevresel Etki...

MCM Sedko DGKÇS ÇED raporu görüşe açıldı

Enerji Günlüğü - TEİAŞ'ın MCM Sedko Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali - BRŞ Elektrik iletim hattı projesi ÇED raporu görüşe açıldı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğünün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.'nin MCM Sedko Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali-BRŞ Elektrik İletim Hattı projesi ÇED raporunun halkın görüşüne açıldığı duyuruldu.

Buna göre, TEİAŞ tarafından Kırklareli İlinde yapılması planlanan 380 kV 2X(3Bx1272) MCM Sedko doğalgaz kombine çevrim santrali (DGKÇS)-BRŞ -Alibeyköy TM Elektrik İletim Hattı projesi ile ilgili olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunup, nihai kabul edildi.

Komisyonun sonuçlandırdığı Çevresel Etki Değerlendirme Raporu halkın görüş ve önerilerini almak üzere Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta on(10) gün görüşe açıldı.

Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde halktan alınacak görüşler de dikkate alınacak. Bakanlık halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilecek.

10 (on) gün halkın görüşüne açılmış olan Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu görüş ve öneriler için bu süreç içerisinde Kırklareli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na müracaat edebilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler