1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Medcem Çimento, enerjisinin yüzde 18’ini yenilenebilirden karşıladı

Medcem Çimento, enerjisinin yüzde 18’ini yenilenebilirden karşıladı

Medcem Çimento Grubu, 2022 yılında enerji ihtiyacının %17,83’ünü yeşil enerji üretiminden karşıladığını açıkladı.

Medcem Çimento, enerjisinin yüzde 18’ini yenilenebilirden karşıladı

Enerji Günlüğü - Eren Holding’in iştiraki olan ve Türkiye ve Avrupa’nın en büyük çimento fabrikasına sahip Medcem Çimento Grubu, 2022 Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı. Medcem Çimento Grubu’nun sürdürülebilirlik yönetimi, paydaş etkileşimi, çevre anlayışı ve sosyal performansına dair detaylı bilgilerin sunulduğu raporda, 2022 yılında enerji ihtiyacının %17,83’ünün yeşil enerji üretiminden karşılandığı, bu yolla da doğal kaynakların korunarak döngüsel ekonomiye katkıda bulunulduğu belirtildi.

Dünya üzerinde insan eliyle üretilen karbon emisyonunun %8’inin çimento sektörü kaynaklı olduğunun ifade edildiği raporda iklim değişikliği ve küresel ısınma genelinde, karbon emisyonunun azaltılması için Medcem Çimento Grubu bünyesine yapılan çalışmalara yer verildi.

AB Emisyon Ticaret Sistemi (EU ETS), Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM) ve BM İklim Değişikliği ve Çerçeve Sözleşmesi’nde belirtilen konular çerçevesinde hareket edildiğinin altının çizildiği raporda 4,7 milyon ton yıllık çimento üretim kapasitesine sahip bir şirket olarak Medcem’in ekonomik, çevresel ve sosyal fayda sağlayan projeleri aktarıldı.

Raporun tamamına buradan ulaşılabilir. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler