1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Medvedev doğalgaz pazarlığına geliyor

Medvedev doğalgaz pazarlığına geliyor

Enerji Günlüğü - Rus doğalgaz devi Gazprom'un başkan yardımcısı Alexander Medvedev, Türkiye'nin fiyat indirimi talebini görüşmek üzere Ankara'ya geliyor.Türkiye,...

Medvedev doğalgaz pazarlığına geliyor

Enerji Günlüğü - Rus doğalgaz devi Gazprom'un başkan yardımcısı Alexander Medvedev, Türkiye'nin fiyat indirimi talebini görüşmek üzere Ankara'ya geliyor.

Türkiye, en çok doğalgaz ithal ettiği Rusya'dan talep ettiği doğalgazda fiyat indirimi konusunda sonuç almaya yaklaştı. Daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Rusya ziyareti sırasında yürüttüğü pazarlıklar, bu hafta Ankara'da devam edecek.

Rus enerji devi Gazprom'un Başkan Yardımcısı Alexander Medvedev, pazarlıkları yürütmek üzere yarın Türkiye'ye geliyor. Medvedev'in, Gazprom Export CEO'su Elena Burmistrova ile birlikte geleceği belirtiliyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Ermenek'teki maden kazası nedeniyle Karaman'da bulunması nedeniyle, Rus heyetin Bakanlık Müsteşarı Metin Kilci ve BOTAŞ yetkilileriyle görüşmesi bekleniyor.

Rusya (Gazprom) ile yürütülen görüşmelerde, doğalgaz fiyatlarında revizyonun yanı sıra, Mavi Akım'dan gelen gaz miktarının artırılması, Batı Hattı'nın geççiği Ukrayna'dan kaynaklanabilecek bir kesinti ihtimali gibi konular da ele alınacak.

Türkiye'nin istediği gaz fiyatı indirimi kabul edildiği takdirde, yeni fiyatların yılbaşından itibaren geçerli olacağı tahmin ediliyor.

Petrol fiyatlarındaki değişiklikler de belirli aralıklarla doğlagaz fiyatlarına yansıtılıyor. Sondönemdeki petrol fiyatı düşüşlerinin ötesinde, Türkiye'nin daha fazla indirim alabilmesi halinde, doğalgaza ödediği faturada ciddi bir düşüş sağlayabileceği belirtiliyor.

Rusya'nın dışında İran ve Azerbaycan'dan da boru hattı üretinden doğalgaz alan Türkiye, Cezayir ve Nijerya'dan ise sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) tedarik ediyor. BOTAŞ, uluslararası spot LNG piyasasından da alımlar yapabiliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler