1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Medvedev: Rusya-Türkiye ortak projeleri sona erebilir

Medvedev: Rusya-Türkiye ortak projeleri sona erebilir

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye'nin Rusya'ya ait Su-24 savaş uçağını düşürmesinin Rusya-Türkiye ortak projelerinin sona...

Medvedev: Rusya-Türkiye ortak projeleri sona erebilir

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye'nin Rusya'ya ait Su-24 savaş uçağını düşürmesinin Rusya-Türkiye ortak projelerinin sona erdirilmesine yol açabileceğini söyledi.

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev,Ankara'nın uçağı düşürerek Rusya ile Türkiye arasındaki iyi komşuluk ilişkilerine zarar verdiğini ve bu hasarın giderilmesinin zor olacağını belirterek, Su-24'ün düşürülmesinin bir dizi Türkiye-Rusya ortak projesinin sona erdirilmesine yol açabileceğini ifade etti.

Medvedev, Türk şirketlerinin Rusya'da pazar payı kaybedebilecekleri uyarısı yaptı.

Rus uçağının düşürülmesinin Rusya ile NATO arasındaki ilişkilerde tehlikeli bir şiddetlenmeye yol neden olduğunu belirten Medvedev, sınırların korunması da dahil olmak üzere her hangi bir nedenin uçağın düşürülmesini haklı gösteremeyeceğini kaydetti.

TÜRK YETKİLİLER IŞİD PETROLÜNDEN ÇIKAR SAĞLIYOR

Medvedev ayrıca, Türkiye'de bir dizi yetkilinin IŞİD'den petrol ürünleri alımlarından doğrudan çıkarları olduğuna dair bilgi sahibi olduklarını ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler