1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Medvedev: Türk Akımı`nın ciddi yasal düzenlemeye ihtiyacı var

Medvedev: Türk Akımı`nın ciddi yasal düzenlemeye ihtiyacı var

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak olan Türk Akımı'nın ciddi yasal düzenlemeye ihtiyacı olduğunu...

Medvedev: Türk Akımı`nın ciddi yasal düzenlemeye ihtiyacı var

Enerji Günlüğü - Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Rus doğalgazını Avrupa'ya taşıyacak olan Türk Akımı'nın ciddi yasal düzenlemeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Slovakya Başbakanı Robert Fico ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, "Türk Akımı tam teşekküllü önemli bir proje. Elbette, bunun ciddi yasal temellere ihtiyacı var. Tüm dokümanlar hazır. Bu açıdan her şey güzel. Türk yönetimi ile prensipte tüm anlaşmalar sağlandı" dedi.

Medvedev, bazı Avrupa ülkelerinin Türk Akımı'nın yerine geçtiği Güney Akım projesinin iptal olmasına neden olduklarını ve şimdi pişman olduklarını da sözlerine ekledi.

Gazprom, henüz Türkiye'nin projenin inşası ile ilgili resmi zinleri vermemesine rağmen Haziran sonunda inşaat çalışmalarına başlayacaklarını açıkladı. Türkiye'de resmi izinlerin verilmemesi konusunda farklı düşünceler ifade ediliyor. Rusya bunu doğalgaz indirimi için koz olarak kullanılmak istenmesine bağlarken, Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinden sonraya bırakıldığı tahmin ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler