1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mega Metal güneş enerjisine yatırım yapıyor

Mega Metal güneş enerjisine yatırım yapıyor

Mega Metal, Bilecik ve Kütahya’da kuracağı iki Güneş Enerji Santrali (GES) ile yeşil enerji yatırımlarına başlıyor. Şirket, elektrik tüketiminin yüzde 75’ini yenilenebilir enerjiden karşılamayı hedefliyor.

Mega Metal güneş enerjisine yatırım yapıyor

Enerji Günlüğü - Katma değerli bakır tel üreticisi Mega Metal, elektrik ihtiyacının büyük bir kısmını karşılamak amacıyla Bilecik ve Kütahya’da iki Güneş Enerji Santrali (GES) kuracak.

15 Aralık 2023’te hisseleri Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlayan ve halka arzdan elde edilen gelirin yeni yatırımlarda kullanılacağını açıklayan Mega Metal, 21 MW kurulu gücünde Kütahya GES Projesi ve 20 MW kurulu gücünde Bilecik GES Projesi çalışmalarına hız verdi. Santrallerin 2024 yılının son çeyreğinde üretime başlaması planlanıyor. 

ELEKTRİK TÜKETİMİNİN %75’İNİ KARŞILAYACAK

Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, “Kütahya’daki projemizin yıllık ortalama elektrik üretimi 21 MW, Bilecik’teki projemizin ise 20 MW kapasitesinde olacak. Her iki projemiz devreye alındığında şirketimizin elektrik tüketiminin yüzde 75’ini yenilenebilir enerjiden karşılamayı hedefliyoruz” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler