1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Mega Metal'den 12 MW'lık yeni GES

Mega Metal'den 12 MW'lık yeni GES

Nitelikli ve yüksek teknolojili bakır tel tedarikçisi Mega Metal, Şereflikoçhisar’da 12 MW'lık bir güneş enerji santrali kuruyor.

Mega Metal'den 12 MW'lık yeni GES

Enerji Günlüğü - Elektrik, elektronik, iletişim, enerji üretimi ve dağıtımı, elektroteknik, yenilenebilir enerji, ev aletleri, savunma ve otomotiv endüstrisinde kullanılan yüksek teknolojili elektrolitik bakır tel üreten Mega Metal, Yeşil Mutabakata uyum için benimsediği sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda yenilenebilir enerji yatırımları gerçekleştiriyor. Daha önce Kayseri'deki üretim tesislerinin elektrik ihtiyacını karşılamak amacıyla 6 MW'lık güneş enerji santrali (GES) kuran Mega Metal, şimdi de 12 MW'lık yeni bir GES projesini hayata geçirecek. 

Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Turgut “Kayseri’deki fabrikamızın çatısına bir güneş santrali kurduk. Burada 6 MW elektrik üretim kapasitesine sahibiz. Ayrıca Şereflikoçhisar'da da 12 MW kapasiteli bir santral daha kuracağız. Toplam 40 MW’lık bir hakkımız var, kalan kısmını ileride değerlendireceğiz" dedi. 

Yenilenebilir enerji yatırımları sayesinde özellikle Avrupa’ya ihracat sırasında rekabet avantajı elde edeceklerini vurguladı ve "Biliyorsunuz Yeşil Mutabakat gereği tüm şirketler karbon ayak izini azaltmak zorunda. Biz de bu sayede ciddi bir avantaja kavuşacağız” diye konuştu. 

MARMARA'YA YENİ TESİS

Mega Metal 2004 yılında kurulan Kayseri’deki fabrikasının yanı sıra şimdi de Marmara Bölgesi’nde yıllık 24 bin ton üretim kapasitesine sahip yeni bir tesis kuracak. 

ABD'DE ŞİRKET SATIN ALACAK

Şirketin bir diğer hedefi ise ABD’de üretime başlamak. Yılda 6 bin ton kapasiteli özel teller üreten bir şirketle görüşme halinde olduklarını ve yakın zamanda imzaların atılacağını belirten Cüneyt Turgut, hem yeni fabrika ve ABD'deki operasyon, hem de güneş santralleri için yaklaşık 50 milyon dolarlık bir yatırım takvimleri olduğunu söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler