1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mehmet Sepil, Çandarlı`daki LNG terminaline ortak oluyor

Mehmet Sepil, Çandarlı`daki LNG terminaline ortak oluyor

Enerji Günlüğü - Irak'ta doğalgaz ve petrol üretimi yapan Genel Energy'nin kurucusu ve Başkanı Mehmet Sepil, İzmir Çandarlı'da kurulacak Ege Yıldızı'na...

Mehmet Sepil, Çandarlı`daki LNG terminaline ortak oluyor

Enerji Günlüğü - Irak'ta doğalgaz ve petrol üretimi yapan Genel Energy'nin kurucusu ve Başkanı Mehmet Sepil, İzmir Çandarlı'da kurulacak Ege Yıldızı'na ait LNG Terminali projesine yarı yarıya ortak olmaya hazırlanıyor. 

EnerjiIQ'nun haberine göre petrol ve doğalgaz arama-üretim alanında faaliyet gösteren Genel Energy’nin hissedarlarından ve aynı zamanda şirketin başkanlık görevini de yürüten Mehmet Sepil, ana hissedarı olduğu Sepil Çandarlı Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. ile Ege Yıldızı Doğalgaz ve Elektrik Üretim Ltd. Şti.’nin yüzde 50 hissesini devralmak üzere EPDK’ya başvurdu. Ege Yıldızı’nın geçen yıl EPDK’ya yaptığı depolama lisansı başvurusu kapsamında geliştirdiği LNG terminal projesi, İzmir’in Bergama ilçesi Zeytindağı Beldesi’ndeki Çandarlı Limanı Mevkii’nde bulunuyor. Son edinilen bilgilere göre LNG terminalinin ÇED süreci devam ediyor. Diğer taraftan, Ege Yıldızı’nın lisans başvurusunun EPDK tarafından bu yılın Nisan veya Mayıs ayları içerisinde uygun bulunması, beklenen gelişmeler arasında. Tesisin depolama kapasitesi, 100.000 m3 kapasiteli üç depolama tankı ile toplam 300.000 m3 olarak planlanıyor.

Mehmet Sepil, Genel Energy hissedarlarından Çukurova Grubu’nda Mehmet Emin Karamehmet’in de ortağı konumunda. Mehmet Sepil’in Ege Yıldızı Doğalgaz ve Elektrik Üretim Ltd. Şti.’nin yüzde 50 hissesini devralmak üzere başvuruda bulunduğu şirketi Sepil Çandarlı Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş., bu yıl Şubat ayında Ankara’da 50 bin TL sermaye ile kuruldu. Şirketin tamamı Sepil Holding AŞ’ye ait.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı Mehmet Sepil yürütürken, Yönetim Kurulu Üyeleri arasında PETFORM eski genel sekreterlerinden Genel Energy Yönetim Kurulu Üyesi (icra dışı) Murat Yazıcı da yer alıyor.

Ege Yıldızı’nın 138 MWe termik santral projesi de bulunuyor.

Ege Yıldızı, Haziran 2010’da Ankara merkezli olarak Ege Yıldızı Elektrik Üretim Ltd. Şti. unvanıyla kuruldu. Hakan Okuyucu, Aldonat Köksal, Mustafa Denizhan Bütün ve Cemalettin Rüştü Erel tarafından kurulan şirket, Aralık 2012’de statü değişikliğine giderek anonim şirkete dönüştü.

Ege Yıldızı, Şubat 2012 tarihinde EPDK’dan LNG terminali kurmayı planladığı tesisin yakınında inşa etmek üzere 138 MWe kurulu güce sahip doğalgaz yakıtlı termik santral için elektrik üretim lisansı aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler