1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. Mehmet Yılmaz, Maden Platformu’na sözcü seçildi

Mehmet Yılmaz, Maden Platformu’na sözcü seçildi

Altın Madencileri Derneği (AMD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz, Maden Platformu sözcülüğüne seçildi.

Mehmet Yılmaz, Maden Platformu’na sözcü seçildi

Enerji Günlüğü - Türkiye madencilik sektörünün çatı örgütlenmesi olan Maden Platformu’nun sözcülük görevine Altın Madencileri Derneği (AMD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz seçildi.

Madencilik sektöründe faaliyet gösteren 18 birlik ve derneğin oluşturduğu Maden Platformu, 14 Temmuz 2023 tarihinde Tüm Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği’nin (TÜMMER) Ankara’daki merkezinde toplandı. Maden Platformu’nun sözcülüğüne AMD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yılmaz’ın seçildiği toplantıda, sektörün gündemindeki önemli konular da masaya yatırıldı. 

“ENGELLER KALDIRILIRSA SEKTÖR YATIRIMLARI ARTAR”

Madencilik sektörünün gelişmesini engelleyen çok sayıda sorun bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Türkiye, bir süredir yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisiyle ilerlemeye çalışıyor. Sektör olarak biz de tam olarak bu stratejiye uyumlu adımlar atmayı arzu ediyoruz. Ancak bunu yapabilmemizin önünde bazı engeller ve çözüm bekleyen çok ciddi problemler var. Yeni ekonomi yönetimi ile uyumlu bir çalışma içinde bütün sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Önündeki engeller kaldırılırsa Türkiye madencilik sektörü daha çok yatırım, üretim ve ihracat için üzerine düşeni yapacak ve ülke ekonomisinin itici gücü olacaktır” şeklinde konuştu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler