1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mekanik sayaçlar ön ödemeli sayaçlarla değiştirilebilecek

Mekanik sayaçlar ön ödemeli sayaçlarla değiştirilebilecek

Enerji Günlüğü - EPDK Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Buna göre mekanik sayaçlar dağıtım...

Mekanik sayaçlar ön ödemeli sayaçlarla değiştirilebilecek

Enerji Günlüğü - EPDK Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Buna göre mekanik sayaçlar dağıtım şirketinin onayı ile ön ödemeli sayaçla değiştirilebilecek. Ayrıca ön ödemeli alımlara sınırlama getirildi. EPDK Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan kararıyla Doğal Gaz Piyasası Dağıtım ve Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği’nde değişiklik yaptı. Yapılan düzenleme ile binaların veya tesis sahiplerinin ya da bunların yetkili temsilcilerinin yazılı talebi ve dağıtım şirketinin onayı ile dağıtım şirketi tarafından mevcut mekanik sayaç ön ödemeli sayaç ile değiştirilebilecek.

SAYAÇ BEDELLERİ KURUL KARARIYLA BELİRLENECEK

Yönetmelikte dağıtım şirketlerinin, mevcut mekanik sayacın ön ödemeli sayaç ile değişimi hususunda müşterilerine hiçbir şekilde zorlamada bulunamayacağı yer aldı. Sayacın sayaçların değiştirilmesi durumunda alınacak bedel Kurul Kararıyla belirlenecek. Yönetmelikte yapılan düzenleme ile dağıtım şirketleri, ön ödemeli sayaç kullanan müşterilere, benzer müşterilerin son iki yılın aynı çeyrek dönemlerine rastlayan doğal gaz kullanım miktarlarının ortalamasını esas alarak, bir ay içerisinde en fazla ortalama iki aylık doğal gaz tüketim miktarı kadar doğal gaz satışı yapabilecek. Ayrıca dağıtım şirketi, sayaçların ölçüm toleranslarına ilişkin müşteriye bilgi verecek ve müşterinin istemesi halinde, aradaki fark müşteri tarafından dahil edilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler