1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Meksika hükümeti lityum madenlerini kamulaştırdı

Meksika hükümeti lityum madenlerini kamulaştırdı

Meksika hükümeti oy çokluğuyla lityum madenlerinin kamulaştırılmasına karar veren düzenlemeyi meclisten geçirdi. 

Meksika hükümeti lityum madenlerini kamulaştırdı

Enerji Günlüğü - Meksika hükümeti oy çokluğuyla lityum madenlerinin kamulaştırılmasına karar veren düzenlemeyi meclisten geçirdi. 

Birleşik Meksika Devletleri hükümeti, ülkedeki bütün lityum madenlerinin kamulaştırılması kararını aleyhte oy kullanan olmadan meclisten geçirdi. 

Maden Kanununda bir değişiklik yapılarak lityum madenlerinin kamulaştırılması, lityum arama ve işleme faaliyetlerinin de devlet kontrolü altında yürütülmesini öngören tasarının oylandığı oturumda 482 milletvekili hazır bulundu. Oylamada 289 milletvekili kabul oyu kullanırken, 193 vekil çekimser kaldı. Aleyhte oy veren ise olmadı. 

Batarya üretimi, seramik ve cam sanayii, elektrik, enerji ve elektronik sektörleri, metalurji, hava saflaştırma, nükleer sanayii, optik, kimya ve tıp ile askeri sanayide çok sayıda uygulama alanı bulunan lityum; doğada saf halde bulunmuyor. Ağırlıklı olarak deniz suyunun elektrolize edilmesiyle elde edilen maden, çok yüksek yanıcılık özelliğiyle de biliniyor ve 21. yüzyılın en önemli doğal kaynakları arasında sayılıyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler