1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Meksika petrol sanayisi ilk defa yabancılara açıldı

Meksika petrol sanayisi ilk defa yabancılara açıldı

Enerji Günlüğü - Meksika Parlamentosu devlet kontrolündeki petrol endüstrisini yabancı yatırımcılara açmaya izin veren tasarıyı onayladı.Önemli bir...

Meksika petrol sanayisi ilk defa yabancılara açıldı

Enerji Günlüğü - Meksika Parlamentosu devlet kontrolündeki petrol endüstrisini yabancı yatırımcılara açmaya izin veren tasarıyı onayladı.

Önemli bir petrol üreticisi olan Meksika, petrol endüstrisini canlandırmak için devlet kontrolündeki petrol endüstrisini ilk defa yabancı yatırımcılara açıyor. Meksika Parlamentosu uzun süren oylamalar sonucunda nihayet tasarıyı onayladı.

KAMU PETROL ŞİRKETLERİ YETERSİZ

Son dönemde petrol üretimi azalan Meksika’nın kamu petrol şirketleri Petroleos Mexicanos ve Pemex ülkenin derin sularda yer alan petrol rezervlerini çıkarmada finansal ve beceri açısından yetersiz kalıyor.

OYLAMA SIRASINDA KARŞIT EYLEM YAPILDI

Petrol uzmanları, Meksika’nın devletin elinde can çekişen petrol endüstrisini canlandırmak için bu yönde adım atmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, Petrol endüstrisinin özelleştirilmesi ve yabancılara açılmasını istemeyen bazı göstericiler ise oylama sırasında eylem yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler