1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Meksika petrol ve kömüre dönüyor

Meksika petrol ve kömüre dönüyor

Bir zamanların iklim lideri Meksika’da hükümet, petrol ve kömüre ve bu kaynaklardan elektrik üretimine öncelik veren enerji vizyonunu teşvik ediyor.

Meksika petrol ve kömüre dönüyor

Enerji Günlüğü - Bir zamanların iklim lideri Meksika’da hükümet, petrol ve kömüre ve bu kaynaklardan elektrik üretimine öncelik veren enerji vizyonunu teşvik ediyor.

İklim krizinin derinleşmesi ve temiz enerji fiyatlarının düşmesi dünya genelinde hükümetleri kömür, petrol ve diğer fosil yakıtlardan uzaklaştırıyor. Ancak bu trendin tersine hareket eden hükümetler de var. Bunlardan biri de iklim eylem planını Paris anlaşmasından önce teslim eden ilk gelişmekte olan ülke olan bir zamanların iklim lideri Meksika hükümeti.

Meksika Devlet Başkanı Andrés Manuel López Obrador, Rivera şirketi gibi küçük üreticilerden yaklaşık 2 milyon ton termal kömür satın alma planlarını açıkladı. Halk arasında Amlo olarak bilinen Başkan ayrıca Teksas sınırında kapatılan bir çift kömür yakıtlı elektrik santralini yeniden faaliyete geçirmeyi planlıyor.

KAMU ŞİRKETLERİNE FOSİL YAKIT TEŞVİĞİ

Yenilenebilir enerjiyi de kısıtlayan Obrador, kamu petrol şirketi Pemex ve kamu şirketi Federal Elektrik Komisyonu’nun (CFE) petrol ve elektrik ürettiği bir enerji egemenliği vizyonunu teşvik ediyor. Temiz enerji projelerinden vazgeçen bir yatırım planına sahip olan CFE’yi yenilenebilir kaynaklardan önce kömür santralleri de dahil olmak üzere kendi tesislerinden elektrik satın almaya zorlayan bir yasa tasarısı da Kongre’ye gönderilmiş durumda. 

Temiz enerjiye yoğun bir şekilde yatırım yapan özel sektör, López Obrador’un vizyonunda ikincil plana atılıyor. Artan emisyonlar ve iklim taahhütlerinin ise şimdilik üzerinde çok da düşünülmüyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler