1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Melen HES'te yerli türbin kullanılacak

Melen HES'te yerli türbin kullanılacak

Enerji Günlüğü - İstanbul'a içme suyu sağlanan Melen Çayı'na kurulacak hidorelektrik santralde yerli türbin ve ekipman kullanılacak. İstanbul...

Melen HES'te yerli türbin kullanılacak

Enerji Günlüğü - İstanbul'a içme suyu sağlanan Melen Çayı'na kurulacak hidorelektrik santralde yerli türbin ve ekipman kullanılacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İstanbul Enerji AŞ tarafından ihaleye çıkarılan ve Melen Çayı üzerine kurulacak hidroelektrik santrali hayata geçiriliyor. DÜNYA'da yer alan habere göre Kocaeli’nde faaliyet gösteren Marbeyaz firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Köse, ihaleye Marbeyaz, Cemil Özgür ve Promis firmalarının birlikte katılıp teklif sunduğunu söyledi.

Marbeyaz’ın türbin tedariğini, Cemil Özgür’ün inşaatı, Promis’in de elektronik işlerini üstleneceğini anlatan Dursun Köse, yerli türbin kullanımı sayesinde hem yatırım maliyetinin düşeceğini hem de yurt dışına döviz çıkmayacağını anlattı. Köse “İlimiz sınırlarına çok yakın bir yerdeki işi elbette yapmak firmamıza yakışırdı, biz de yakışanı yaptık. İhaleye tek yerli firma olarak katıldık ve 5 farklı ülkeyle yarıştık. Artık bu işleri ülkemizdeki firmaların yapması lazım. Bu konuda gerekli destek ve teşvikleri devletimiz veriyor. Ayrıca TOBB’un kurduğu test merkezi bu türbinleri yapmakta işimizi kolaylaştırmaktadır. İhalenin sonuçlanmasını bekliyoruz. İhaleye birlikte katıldığımız Marbeyaz, Cemil Özgür ve Promis firmaları Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BUSKİ ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesine bağlı İSU’ya benzer türbin işleri yapıyor. Bu projeler tamamlanmak üzere” dedi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler