1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Menderes Geothermal, Aydın’da iki jeotermal kuyu açacak

Menderes Geothermal, Aydın’da iki jeotermal kuyu açacak

Aydın’ın Köşk ilçesi sınırları içinde iki adet jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açılacak. Menderes Geothermal, sondaj çalışmaları için 16 milyon lira yatırım yapacak.

Menderes Geothermal, Aydın’da iki jeotermal kuyu açacak

Enerji Günlüğü - Menderes Geothermal, Aydın’da iki jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açacak. Kaynak jeotermal santralde elektrik üretiminde veya re-enjeksiyon kuyusu olarak kullanılacak.

Menderes Geothermal Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Aydın İli, Köşk İlçesi, Yavuzköy Mahallesi ile Çarşı Mahallesi sınırları içinde jeotermal kaynak arayacak. Her iki mahallede yürütülmesi planlanan arama çalışmaları için 8’er milyon lira yatırım yapılacak. 

Proje kapsamında şirkete ait “J-550” işletme ruhsat numaralı 3.353 hektarlık tarım arazisi içinde iki adet jeotermal kaynak arama sondaj kuyusu açılacak. 

Sondaj ile yeraltının jeolojik ve tektoniği hakkında bilimsel veriler elde edilecek, jeotermal akışkanın kimyasal ve fiziksel özellikleri öğrenilecek. Elde edilen sıcaklık, debi vb. değerler sonucu kuyu Jeotermal Enerji Santralinde üretim veya re-enjeksiyon kuyusu olarak kullanılması değerlendirilecek. Elde edilen değerler sonucu jeotermal santral üretimi için istenilen verim elde edilmediği takdirde sondaj re-enjeksiyon kuyusu olarak değerlendirilecek.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler