1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Menderes Tekstil, Denizli’deki JES’i için jeotermal kaynak arayacak

Menderes Tekstil, Denizli’deki JES’i için jeotermal kaynak arayacak

Menderes Tekstil, Denizli’nin Sarayköy ilçesinde işlettiği 4 MW’lık Tosunlar JES için 3 adet kuyu açarak jeotermal kaynak arayacak. 

Menderes Tekstil, Denizli’deki JES’i için jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - Denizli’nin Sarayköy ilçesi sınırları içinde jeotermal kaynak aranacak. Menderes Tekstil, açacağı 3 kuyudan elde edeceği kaynağı işletmekte olduğu Tosunlar JES’te kullanacak.

Menderes Tekstil Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Denizli İli, Sarayköy İlçesinde yer alan 23 numaralı (EN:3179257) Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular İşletme Ruhsatı içerisinde jeotermal kaynak arama çalışması yürütmeyi planlıyor. Projenin değeri yaklaşık 9,5 milyon TL olarak hesaplanıyor. 

Proje kapsamında şirket kendi mülkiyetinde bulunan arazide AK-4, AK-5, AK-7 olarak adlandırılan 3 adet (üç adet) sondaj kuyusu açacak. Sondaj yöntemi ile açılacak kuyularda derinlikler 4000 metre öngörülüyor. Çalışmalar sonucunda kullanılabilir niteliklerde Jeotermal akışkan bulması durumunda kaynak, aynı saha içerisinde işletmekte olduğu 4 MWm kurulu gücündeki Tosunlar JES- Jeotermal Enerji Üretim Tesisinde enerji üretimi için kullanılacak.

Hâlihazırda Tosunlar JES’de kaynak olarak AK-3 ve Ak-6 jeotermal kuyularından alınan akışkan kullanılıyor. Tosunlar JES’in artan ısısı ile yine grup şirketlerinden olan Smyrna Seracılık Tic. A.Ş. şirketine ait jeotermal sera ısıtılmakta.

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler