1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mepet bağlı ortaklığı ile birleşti

Mepet bağlı ortaklığı ile birleşti

Enerji Günlüğü - Mepet Metro Petrol, bağlı ortaklığı Metro Yağlı Turistik Tesis İşletmeciliği ile birleşme kararı aldı.Mepet Metro Petrol ve Tesisleri...

Mepet bağlı ortaklığı ile birleşti

Enerji Günlüğü - Mepet Metro Petrol, bağlı ortaklığı Metro Yağlı Turistik Tesis İşletmeciliği ile birleşme kararı aldı.

Mepet Metro Petrol ve Tesisleri San. Tic. A.Ş.'den konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada, "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" yönteminin uygulanarak devir almak suretiyle %100 bağlı ortaklığı Metro Yağlı Turistik Tesis İşletmeciliği Ve Petrol Ürünleri Ticaret ile birleşmesine karar verildiğini bildirdi.

Açıklamada, birleşmenin nedeni olarak iki şirketin ana faaliyet konularının aynı olması ve hali hazırda %100 bağlı ortaklık olan Metro Yağlı A.Ş. nin birleştirilmesiyle MEPET A.Ş. nin kaynakların doğru kullanımı neticesinde bir kısım işletme, finansal ve kamusal yükümlülük giderlerinde tasarruf ile mali durumunun güçlendirilmesi gösterildi.

Ayrıca, bu birleşme işleminin, Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.1 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" uyarınca "Önemli Nitelikteki İşlem" sınıfına girmediği ve bu işlem nedeniyle pay sahipleri açısından "ayrılma hakkı" doğmadığı da belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler