1. HABERLER

  2. PETROL

  3. MEPET hisselerini Lukoil alıyor

MEPET hisselerini Lukoil alıyor

Enerji Günlüğü - Mepet Metro Petrol hisselerinin, Rus Lukoil Eurasia'ya satışı için niyet mektubu imzalandı.Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding'ten...

MEPET hisselerini Lukoil alıyor

Enerji Günlüğü - Mepet Metro Petrol hisselerinin, Rus Lukoil Eurasia'ya satışı için niyet mektubu imzalandı.

Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding'ten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, "21 Ocak 2014 tarihinde şirketimizin sahibi olduğu MEPET Metro Petrol Ve Tesisleri San. Tic. AŞ (MEPET) hisselerinin satışı için görüşmelere başlamak üzere, Lukoil Eurasia Petrol AŞ ile niyet mektubu imzalamıştır" denildi.

Galip Öztürk'ün başında bulunduğu Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. bağlı şirketlerinden MEPET'in piyasa değeri 301 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Halka açık konumdaki MEPET bünyesinde akaryakıt istasyonları ve dinlenme tesisleri bulunuyor.

Satışa konulan MEPET ile ilgili devam eden iflası istemi ile devam eden bir dava da bulunuyor. Türkiye Jokey Kulübü’nün eski genel sekreteri Uğur Alp Atan adına açılan dava Anadolu Asliye Ticaret Mahkemesi'nde devam ediyor. Uğur Alp Atan'ın avukatı, alacaklarının garantiye alınması için mahkemeden tedbir isteyeceklerini açıkladı.

LUKOİL FULL'Ü DE ALMIŞTI

Rus Lukoil, Aytemiz Petrol'e ait Akpet'in yanı sıra, geçtiğimiz yıl da Full Petrol istasyonlarını satın almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler