1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Mercedes-Benz, Almanya bayilerini satabilir

Mercedes-Benz, Almanya bayilerini satabilir

Alman lüks ve ticari araç otomotiv markası Mercedes-Benz, Almanya'da sahip olduğu bayi ve atölyeleri satmaya açık olduğunu duyurdu. 

Mercedes-Benz, Almanya bayilerini satabilir

Enerji Günlüğü - Mercedes-Benz, Almanya’da gruba ait perakende şubelerinin tanınmış bayi gruplarına potansiyel satışını değerlendiriyor. Planlar herhangi bir şubenin kapatılmasını içermiyor.

Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz yaptığı açıklamada, “Çeşitli Avrupa pazarlarındaki çok olumlu deneyimlerden sonra, artık Gruba ait perakende şubelerimizi Almanya'da nasıl daha bağımsız bir şekilde kurabileceğimizi de araştırıyoruz. Deneyimli ve tanınmış bayi gruplarına potansiyel bir satış değerlendiriliyor” ifadesi yer aldı.

Açıklamada otomobil üreticisi, potansiyel alıcıların diğer şeylerin yanı sıra "otomobil perakende uzmanlığına" da sahip olması ve Almanya'daki iş garantilerini elinde tutması gerektiğini belirtti.

Alman Handelsblatt gazetesine göre, satış değerlendirmesi 80 bayi ve 8.000 çalışanı olan 20 şubeyi ilgilendirecek. Her bir şubenin 40 milyon euro değerinde olduğu tahmin ediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler