1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Mercedes-Benz, Almanya’da rüzgar elektriği kullanacak

Mercedes-Benz, Almanya’da rüzgar elektriği kullanacak

Almanya merkezli otomobil şirketi Mercedes-Benz, Almanya’daki elektrik ihtiyacının %15’inden fazlasını karşılamak üzere 100 MW’lık rüzgar santrali kuracak. 

Mercedes-Benz, Almanya’da rüzgar elektriği kullanacak

Enerji Günlüğü - Alman otomobil devi Mercedes-Benz, Kuzey Almanya’daki Papenburg şehrinde 100 MW’lık bir rüzgar santrali kuracağını açıkladı. 

2039 yılına kadar karbon-nötr olmayı planlayan Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz, 2025'e kadar Almanya'da yıllık elektrik enerjisi talebinin %15'inden fazlasına karşılık gelen miktarda elektrik üretebilecek bir rüzgar santrali kurmayı planlıyor. Böylece şirket 2025 yılına kadar Almanya’daki elektrik kullanımının %15’inden fazlasına tekabül eden 100 MW’lık enerji elde etmeyi amaçlıyor. 

Şirket yaptığı açıklamaya göre, rüzgar santralinin Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletindeki Papenburg şehrinde inşa edilmesi planlanıyor. Şirket ayrıca yerel yetkililerle çalışarak Papenburg'daki 800 hektarlık arazide kalan alana güneş panelleri yerleştirmeyi değerlendiriyor.

Mercedes-Benz, 2025 itibarıyla tüm yeni araç mimarilerini elektrikli modellere yöneltmeyi, 2030’a kadar da tamamen elektrikli araçlara geçmiş olmayı hedefliyor. Ayrıca, 2030’a kadar enerji ihtiyaçlarının %70’ini yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler