1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Mercedes-Benz Vans, Polonya’da elektrikli minibüs üretecek

Mercedes-Benz Vans, Polonya’da elektrikli minibüs üretecek

Alman otomotiv şirketi Mercedes-Benz Vans, 1 milyar dolar yatırımla Polonya’da sadece elektrikli araçlar üreteceği bir fabrika kuracak.

Mercedes-Benz Vans, Polonya’da elektrikli minibüs üretecek

Enerji Günlüğü - Alman otomotiv devi Mercedes-Benz’in kamyonet birimi, Polonya’da elektrikli minibüs üretimi için kuracağı tesise 1 milyar dolardan fazla yatırım yapacak.

Alman lüks ve ticari araç otomotiv markası Mercedes-Benz'in kamyonet üreten birimi, 1 milyar doları aşan yatırımla Polonya'da yalnızca elektrikli araçlar üreteceği bir fabrika kurmayı planlıyor. Mercedes-Benz Vans, Polonya hükümeti ve diğer partnerleriyle niyet mektubu imzaladıklarını ve gerekli onayların ardından sürecin başlayacağını bildirdi.

RİVİAN ORTAK EV PLANINI DURDURDU

Öte yandan Amerika Birleşik Devletleri merkezli bir elektrikli otomobil üreticisi Rivian, Mercedes-Benz ile elektrikli ticari kamyonetler üretmek için Eylül ayında kuracaklarını açıkladığı ortak girişim planınını durdurdu. Şirket, ABD'deki operasyonlarında nakit akışını pozitife çevirmek için müşterilerine ve hâlihazırdaki işlerine odaklanacağını bildirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler