1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. Mercedes-Benz’den elektrikli araç bataryaları için lityum anlaşması

Mercedes-Benz’den elektrikli araç bataryaları için lityum anlaşması

Mercedes, yılda yaklaşık 150 bin aracın batarya üretiminde kullanılacak ortalama 10 bin ton lityum tedariki için Kanada merkezli Rock Tech Lithium ile 1,5 milyar euroluk anlaşma imzaladı. 

Mercedes-Benz’den elektrikli araç bataryaları için lityum anlaşması

Enerji Günlüğü - Mercedes-Benz, elektrikli araçlarında kullanılan lityum iyon bataryaların üretimi için Rock Tech Lithium şirketinden lityum hidroksit satın alacak.

Alman lüks otomobil markası Mercedes-Benz, doğrudan tedarik yaklaşımı kapsamında elektrikli araç batarya üretiminde kullanılan yüksek kaliteli lityum tedariğini güvence altına almak için Kanadalı-Alman start-up Rock Tech Lithium Inc. ile bir tedarik anlaşması imzaladığını duyurdu. Bu kapsamda otomobil üreticisi 2026'dan itibaren iş ortaklarına hammadde sağlayabilecek.

1,5 milyar euro değerindeki anlaşma kapsamında Kanada merkezli Rock Tech, Mercedes-Benz akü ortaklarına Almanya’dan akü sınıfı lityum hidroksit tedarik edecek. Mercedes-Benz elektrikli araçlarda kullanılan lityum iyon pillerin üretimi için lityum hidroksite ihtiyaç duyuluyor. Anlaşma ile tedarik edilecek toplam 10 bin ton lityum hidroksit, yılda yaklaşık 150 bin aracın batarya üretiminde kullanılacak.

Mercedes-Benz, içinde bulunduğumuz on yılın sonuna kadar yeni hammadde tedarik anlaşmaları yaparak tamamen elektrikli araç üretimi hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler