1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Mercedes-Benz’den iddialı emisyon hedefi

Mercedes-Benz’den iddialı emisyon hedefi

Almanya merkezli otomotiv ve motor markası Mercedes-Benz, 2030'a kadar ihtiyaç duyduğu elektriğin %70'ini yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılamayı hedefliyor.

Mercedes-Benz’den iddialı emisyon hedefi

Enerji Günlüğü - Alman otomotiv şirketi Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar araçlarının üretiminde karbon emisyonlarını %50 azaltmayı planlıyor.

2039 yılına kadar karbon nötr bir şirket olmayı hedefleyen Mercedes-Benz, 2030 yılına kadar karbon emisyonlarını yarıya indirmeyi hedeflediğini açıkladı. 

Şirket bu hedefine ulaşabilmek için hazırladığı planda, araç filosunun elektriklendirilmesi, elektrikli araçların yeşil enerji ile şarj edilmesi, batarya teknolojisinin iyileştirilmesi ve üretimde geri dönüştürülmüş malzeme ve yenilenebilir enerji kullanımı gibi konuları ön plana çıkardı. Bu kapsamda Şirket, 2030 yılına kadar üretim için ihtiyaç duyduğu enerjinin %70'ini yenilenebilir enerjiyle karşılamaya çalışacağını bildirdi. 

Şirket ayrıca yeşil finansman araçlarının ve yeşil KPI bağlantılı ikili finansman anlaşmalarının çeşitliliğini artırmayı hedefliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler