1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mercedes-Benz’den yapay zekalı elektrikli araç ekranı

Mercedes-Benz’den yapay zekalı elektrikli araç ekranı

Alman otomobil şirketi Mercedes-Benz, piyasaya sürmeye hazırlandığı elektrikli aracı EQS için yapay zekâ teknolojisine sahip 56 inçlik yeni eğlence ve bilgi ekranı geliştirdi.

Mercedes-Benz’den yapay zekalı elektrikli araç ekranı

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi Mercedes-Benz, piyasaya sürmeye hazırlandığı elektrikli aracı EQS için yapay zekâ teknolojisine sahip 56 inçlik yeni eğlence ve bilgi ekranı geliştirdi.

Alman otomotiv devi Mercedes, S-Serisi’nin elektrikli versiyonu olan ve yakında piyasaya süreceği elektrikli aracı EQS ile sunulacak olan 56 inçlik yeni eğlence ve bilgi ekranı Hyperscreen'i tanıttı. 

Sadece boyutuyla değil aynı zamanda çözünürlüğü ve detaylı tasarımıyla da dikkat çeken ekran yapay zekâ teknolojisine sahip. Navigasyon, medya ayarları ve diğer uygulamalarına sesli komutlarla erişim sağlanabilen Hyperscreen, 8 çekirdekli CPU, 24 gigabayt RAM ve saniyede 46,4 GB RAM bellek bant genişliği gibi teknik özelliklere sahip. Kullanıcı, parmağını belirli noktalara temas ettirmesiyle ekran camında bir titreşim tetikleniyor.

KİŞİSELLEŞTİRİLEBİLEN EKRAN KUMANDA KARMAŞASINI ORTADAN KALDIRIYOR

Hyperscreen, ön yolcu için 7 adede kadar profil ile kişiselleştirilebilebilmesiyle öne çıkıyor. “Sıfır Katman” adı verilen çözüm sayesinde kullanıcının alt menüler arasında gezinmesine veya sesli komutlar vermesine gerek kalmıyor. En önemli uygulamalar durum ve içeriğe bağlı olarak her zaman en üstte sunuluyor. EQS, söz konusu çözüm sayesinde kumanda karmaşasını da ortadan kaldırıyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler