1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mercedes elektrikli otobüsü eCitaro’yu tanıttı

Mercedes elektrikli otobüsü eCitaro’yu tanıttı

Enerji Günlüğü - Alman otomotiv şirketi Mercedes-Benz, tamamen elektrikten güç alan yeni otobüsü eCitaro’yu görücüye çıkardı.Mercedes, Frankfurt’taki...

Mercedes elektrikli otobüsü eCitaro’yu tanıttı

Enerji Günlüğü - Alman otomotiv şirketi Mercedes-Benz, tamamen elektrikten güç alan yeni otobüsü eCitaro’yu görücüye çıkardı.

Mercedes, Frankfurt’taki etkinlikte elektrikli otobüsü eCitaro’yu tanıttı. 88 yolcu kapasitesine sahip eCitaro tam batarya donanımıyla yaz aylarında 150 km menzile ulaşabiliyor. Şartlara bağlı olarak eCitaro 250 km’ye kadar menzile ulaşabiliyor.

eCitaro, otobüsleri daha çevre dostu bir forma taşıyor. Sıfır emisyon değerinde olmasıyla dikkat çeken ve dünyanın en çok satan şehir otobüslerinden Mercedes Citaro (bugüne kadar 50 bini aşkın sattı) üzerine modellenmiş olan eCitaro, bir önceki modele göre yeniden tasarlandı; tamponlar ve far grubu söz konusu olduğunda kayda değer bir değişim söz konusu değilse de önemli yenilikler eklendi.

BATARYA ON ADETE KADAR ÇIKARILABİLİYOR

eCitaro’nun hemen arka kısmında tavanda yer alan lityum iyon bataryaları ise 10 parçadan oluşuyor. Bunlardan her biri 25 kWh, toplamda 243 kWh civarında bir kapasiteye sahip. Tavana entegre edilen iki adet batarya modülü dışında dört adet batarya modülü arka kısımda yer alıyor. İsteğe bağlı olarak tavana iki veya dört adet ilave batarya modülü eklenebiliyor. Her bir batarya modülü 15 adet hücre modülünden ve pil hücrelerinin şarj denetimini yapan kumanda biriminden oluşuyor. Müşteri kullanım amacına göre aracı en az altı ve en çok on adet batarya modülü ile donatabiliyor.

FREN ANINDA ELEKTRİK ÜRETİLİYOR

Yeni eCitaro aynı zamanda kinetik enerjiyi elektrik enerjisine çevirerek de enerji ihtiyacını karşılayabiliyor. Aks kafasına entegre edilen elektromotorlar fren anında jeneratör görevi üstlenerek kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler