1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mercedes ilk e-kamyonunun seri üretimine başladı

Mercedes ilk e-kamyonunun seri üretimine başladı

Alman otomobil şirketi Mercedes-Benz, Wörth Fabrikası’nda ilk elektrikli kamyonu eActros’un seri üretimine başladı.

Mercedes ilk e-kamyonunun seri üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Alman otomobil şirketi Mercedes-Benz, Wörth Fabrikası’nda ilk elektrikli kamyonu eActros’un seri üretimine başladı.

Alman Daimler şirketlerinden Mercedes-Benz, sıfır emisyonlu taşımacılık alanında yeni bir adım attı. Elektrikli kamyonları mevcut üretim sistemlerine entegre eden Şirket, Haziran ayı sonunda dünya lansmanını gerçekleştirdiği eActros’un seri üretimine Wörth Fabrikası içerisinde yeni açılan “Geleceğin Kamyon Merkezi”nde başladı. 

Seri üretim eActros ilk etapta Almanya, Avusturya, İsviçre, İtalya, İspanya, Fransa, Belçika, Büyük Krallık, Danimarka, Norveç ve İsveç’te piyasaya sürülecek.

MENZİL 400 KM’YE KADAR ÇIKABİLİYOR

İki kademeli şanzıman ve iki adet entegre elektrikli motordan oluşan tahrik ünitesine sahip eActros’larda modeline bağlı olarak üçlü veya dörtlü batarya paketleri bulunuyor ve menzil 400 km’ye kadar çıkabiliyor. eActros’lar 160 kW’a kadar şarj edilebiliyor. Üçlü bataryalar, 400A’lık bir şarj akımına sahip standart bir DC hızlı şarj istasyonunda bir saatten çok az fazla bir sürede yüzde 20’den yüzde 80 oranında şarj edilebiliyor. eActros’lar, uygunluk ve performans açısından bakıldığında günlük dağıtım operasyonları için oldukça ideal. 

DİĞER MERCEDES KAMYONLARI DA MERKEZDE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Geleneksel kamyonlarla birlikte mevcut montaj hattında esnek üretim mantığıyla monte edilen eActros, Geleceğin Kamyon Merkezi’ne götürülerek elektrikli hale getiriliyor. Mercedes-Benz markalı diğer kamyonların gelecekte elektrikli hale getirilmesi işlemi de bu merkezden yürütülecek.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler