1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Meriç Nehri sularından elektrik üretilecek

Meriç Nehri sularından elektrik üretilecek

Edirne İli Çevre Koruma Vakfı Ticari İşletmesi, Edirne’de Meriç Nehri üzerine kuracağı toplam 2.134 kW’lık 14 adet burgu türbini ile elektrik üretecek. 

Meriç Nehri sularından elektrik üretilecek

Enerji Günlüğü - Edirne İli Çevre Koruma Vakfı Ticari İşletmesi, Edirne’de Meriç Nehri üzerine kuracağı toplam 2.134 kW’lık 14 adet burgu türbini ile elektrik üretecek. 

Edirne İli Çevre Koruma Vakfı Ticari İşletmesi tarafından Edirne İli, Merkez İlçesinde ‘Arşimed Burgu Elektrik Üretim Tesisi Ve Şişirilebilir Lastik Savak Uygulama Projesi’nin gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

İki kısımdan oluşan projenin değeri 85 milyon lira olarak tahmin ediliyor. Arşimed Burgu Elektrik Üretim Tesisi kısmı, Meriç Nehri kıyısında 2 bin 400 m2 kapalı alanda kurulacak. Şişirilebilir Lastik Savak kısmı ise Meriç Nehri üzerinde 2 bin 375 m2 alana kurulacak. 3 adet lastik savak ile suyun hidrolik potansiyelinin artması sağlanacak, nehir kıyısında yer alacak olan her biri 152,45 kWe gücündeki 14 adet Arşimet burgusu ile artan potansiyel kullanılarak elektrik üretilecek. 14 adet Arşimed Burgusu ile 2.134 kWe kurulu gücünde elektrik üretim tesisi kurularak yılda 14.285.464 kWh elektrik enerjisi üretilecek. Meriç Nehri üzerinde yer alan tesis ile su kullanıldığı şekilde aynı noktadan nehre geri verilecek.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler