1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Merkel ve Putin Kuzey Akım 2’yi görüşecek

Merkel ve Putin Kuzey Akım 2’yi görüşecek

Enerji Günlüğü - Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu hafta sonu bir araya gelerek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı...

Merkel ve Putin Kuzey Akım 2’yi görüşecek

Enerji Günlüğü - Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu hafta sonu bir araya gelerek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı projesini konuşacaklar. 

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, bu haftasonu Berlin yakınlarındaki Meseberg sarayında bir araya gelecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesini görüşeceklerini bildirdi. Peskov düzenlediği basın toplantısında, Putin ile Merkel'in Ukrayna ve Suriye konuları ile ikili ticari ilişkileri de ela alacaklarını ifade etti. 

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 Doğalgaz Boru Hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında da ABD’nin Cumhuriyetçi senatörlerinden John Barrasso, Kuzey Akım-2’ye yönelik yaptırım öngören yasa tasarısını ABD Kongresi’ne sunmuştu. 

ABD KUZEY AKIM 2’YE YAPTIRIM İÇİN DÜĞMEYE BASTI

ABD’DEN KUZEY AKIM 2 TEHDİDİ

Önceki ve Sonraki Haberler